suomifinland100 tunnus sininen rgb sivulle

Suomi100 penkit

Nyt Suomi100 penkkejä on alettu asentaa ja tarinoita kerätään penkkeihin liittyen.

Suomi100penkki

Osa penkkitoiveiden esittäjistä toivoi penkkiä paikkaan, joka on ollut hänelle itselleen tärkeä. Tämä sopikin hyvin 100 penkkiä -projektin ideaan, jossa penkkiin on tarkoitus liittää myös tarina.

”Asuin Otsolahdentie 14:ssä 1985–1995 silloisen miesystäväni boxissa. Kävin helteisinä kesäpäivinä pötköttelemässä tällä pikkuisella, kallioniemekkeellä... Oli rauhallista... tuuli leppeästi... oli kesä...” kirjoittaa eräs muistelija.

Mikä on sinun tarinasi tiettyyn penkkiin liittyen? Nyt on mahdollisuus kertoa se meille kaikille.

Oheisesta linkistä pääsee karttaan, jossa penkkien paikka on osoitettu. Penkin paikkaa klikkaamalla aukeaa tila, johon tarinan voi kirjoittaa.  TARINALINKKI

Demokratiatunnustus Espoon keskuksen aluekehittämisryhmälle

demokratiatyryhm 2017 2

Espoon keskuksen aluekehittämisryhmän edustajat vastaanottivat tunnustuksen Suomi100-juhlavuoden demokratiaviikkojen päätösseminaarissa 30.3.2017. Kuvassa vasemmalta Soile Juujärvi (Laurea), Mikko Kivinen, Tuija Norlamo ja Kai Fogelholm.

Espoon keskuksen alueella tehdään esimerkillistä asukaslähtöistä kehittämistä. Kumppaneista koostuva aluekehittämisryhmä sai tänään demokratiatunnustuksen palkkioksi työstään. Ryhmä on osa Osallistuva Espoo -kehittämisohjelman työtä kuluvalla valtuustokaudella.

Espoon keskuksen aluekehittämisryhmään kuuluu asukkaita Keski-Espoo -seurasta ja Tuomarila-seurasta, Espoon kaupungin viranhaltijoita sekä Laurea Ammattikorkeakoulun  tutkijoita ja opiskelijoita. Ryhmän toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille.

”Tämä on loistoesimerkki yhteisen tavoitteen synnyttämästä kumppanuudesta, jonka seurauksena yksi plus yksi on aina enemmän kuin kaksi. Voimme jakaa kustannuksia, tietoa, tiloja ja osaamista. Yhteinen kontaktipinta muihin toimijoihin on huomattavasti laajempi kuin kenenkään oma”, iloitsee Keski-Espoo -seuran varapuheenjohtaja Kari Räty.

Espoossa on kuluneen valtuustokauden aikana tehty runsaasti työtä osallisuuden edistämiseksi. Espoo-tarinaa on toteutettu poikkihallinnollisilla kehitysohjelmilla, joiden tavoitteena on vastata Espoon keskeisiin haasteisiin. Yksi viidestä kehitysohjelmasta oli Osallistuva Espoo. Ohjelma jatkuu myös tulevalla valtuustokaudella.

Demokratiatunnustus nostaa esiin kumppanuuteen perustuvaa toimintakulttuuria

Valtiovarainministeriön koordinoiman Avoin hallinto-hankkeen Demokratiatunnustus myönnettiin nyt kolmatta kertaa demokratiaa ja hallinnon avoimuutta edistäneille julkisen hallinnon toimijoille tai organisaatioille. Demokratiatunnustus myönnetään yhdelle valtion ja yhdelle kunnan toimijoille/organisaatiolle. Valtionhallinnon Demokratiatunnustuksen sai tänä vuonna Rikosseuraamuslaitos. Tunnustuksella halutaan nostaa esille esimerkkejä käytännöistä, joilla voidaan vahvistaa kumppanuuteen perustuvaa toimintakulttuuria Suomessa.

Tunnustukset jaettiin Suomi100-juhlavuoden demokratiaviikkojen pääseminaarissa torstaina 30. maaliskuuta 20

KESKI-ESPOO -SEURAN UUSI KIRJA

Uusi kirja,

Keski-Espoo 45 vuotta osana kaupunkia -1970 luvulta nykypäivään,

on ilmestynyt.

Kirja peilaa kyseisen aikajanan puitteissa alueella tapahtunutta kehitystä, liki kaikilla inhimillisen elämän alueilla.

25 kirjoittajan voimin toteutettu teos on vahva näyttö sitoutumisesta kotiseutuun, halusta olla mukana tallentamassa alueen historiaa ja kotiseutyössä omalta osaltaan vaikuttamassa siten, että tulevilla polvilla on materiaalia uusiin alueen kehitystä peilaaviin teoksiin.

KirjaMainos Kirjatori Glims Emma Tuomarilan Kukka 2

Kirjaa voi myös ostaa seuran johtokunnan jäseniltä.

Kirja Porvoo Hyv Vastaanotto

Seuran uusin kirja on saanut hyvän vastaanoton jopa Porvoossa asti.

K e line2

Espoon keskus eläväisemmäksi osallistuvalla budjetoinnilla

bc057fce 53ca 4a2b a27e 29b311ccfdba release thumbnail843d3552 6681 4d7d a547 07e35c7f2a46 release thumbnail

Espoo kannustaa asukkaitaan ideoimaan asioita, joita he itse haluaisivat tehdä asuinalueensa hyväksi.

Asukkaat myös itse päättävät, mitkä ideat saavat rahoitusta. Tätä osallistuvan budjetoinnin uudenlaista muotoa pilotoidaan keväällä Espoon keskuksessa

MUN IDEA -kokeilussa.

”Voisiko Espoon keskus olla vähän elävämpi, iloisempi tai kauniimpi? Miten sinä sen toteuttaisit?”

Ideoita voi jättää 4.2. - 5.3.
Äänestämään pääsee 8. - 28.5.
Verkkoäänestyksen tulokset julkistetaan 5.6.

LISÄTIETOA LINKISTÄ

Kaupungintalo

Kanta-Espoon Kokoomus ry:n kannanotto Espoon kaupungintalon säilyttämisestä ja peruskorjaamisesta PDF tiedosto

KANNUKINO   2017